Abdelkrim, parcours van een vrijheidsstrijder

Abdelkrim, parcours van een vrijheidsstrijder

Dit boek is de Nederlandse vertaling van het Arabischtalige boek “Abdlekim, een belegerde geschiedenis” van Ali Idrissi

9200000007042374

In 1926 stond Abdelkrim Alkhattabi met zijn veertienduizend strijders tegenover een Frans en Spaans leger van meer dan ייn miljoen soldaten. Ondanks de gigantische militaire ongelijkheid, moesten de Spanjaarden uiteindelijk beroep doen op het Duitse gifgas. Abdelkrim stond onder druk van twee grote moderne mogendheden (Spanje en Frankrijk) en gaf zich in 1926 aan de Fransen over. Dit boek spitst zich niet toe alleen op de ervaring van Abdelkrim als leider van het verzet tegen de bezetters, maar ook op zijn visie met betrekking tot de vrijheid, rechtvaardigheid, democratie en de opbouw van een rechtsstaat.